4 LEI
Macarons
Oferit de Cofetaria Art Dessert
Contact: 0722195942
Descriere
Desertul pe baza de bezea, oua, zahar, migdale si colorant alimentar mai poarta si denumirea de Luxemburgeli, dar numele cunoscut de Macaron este derivat din cuvantul italian macarone sau maccherone, care inseamna bezea.
Macarons pot fi gasite intr-o varietate foarte mare de arome, de la cele traditionale, ciocolata si fructe, la cele mai noi si mai ciudate pentru un desert.
Desi macaron este predominant un produs de origine franceza, au existat multe dezbateri cu privire la originile sale. Larousse Gastronomique citeaza macaron ca fiind creat in 1791 intr-o manastire langa Cormery. Altii vorbesc despre debutul lor in Franta, legat de sosirea patiserilor de origine italiana, pe care i-a adus cu ea, Catherina de Medici la casatoria sa cu Henric al II-lea al Frantei, in 1553. Mult mai tarziu, Pierre Desfontaines, patiser la celebra patiserie Laduree, a fost adesea creditat cu crearea lor.
In 1830, macarons erau servite in doua straturi cu adaos de lichior sau diferite condimente. Astazi, ele sunt servite cu doua discuri de bezea umplute cu diferite arome.
Pe suportul prezentat in imagine incap 30-35 bucati.