INVITATII DE NUNTA - PRETURI SI MODELE

 

Pentru toți invitații, povestea magica a nunții începe cu acest obiect: invitația de nunta. Colorata, frumos lucrata și cu un mesaj informativ, câteodata deosebit sau jucauș, îi va încânta pe fiecare din invitații voștri! Chiar daca acum este nelipsita, aceasta nu a fost dintotdeauna foarte populara în aceasta forma!

 

În Evul Mediu, înainte de invenții revoluționare în domeniul presei tipografice, invitațiile erau transmite pe cale verbala, prin crainicul orașului. Oricine auzea vestea era invitat – bineînțeles, daca nu existau rivalitați cunoscute între familii. Invitațiile scrise erau rar folosite printre membrii nobilimii (care știau sa citeasca) – aceștia solicitau ajutorul unui calugar talentat în ale caligrafiei.

 

 Odata cu noile invenții a evoluat și invitația de nunta: un anunț în ziar, la începutul secolului 17; gravata pe placuțe de cupru la mijlocul secolului 17 (prin imprimarea mezzo-tinto); și în forma scrisa începând cu secolul 19, odata cu inventarea litografiei. În majoritatea cazurilor, ele erau date invitaților personal, din cauza lipsei de încredere în sistemul poștal. Tot în aceste perioade a aparut și obiceiul de a include invitația în doua plicuri, pentru a evita deteriorarea acesteia.

 

Dupa al Doilea Razboi Mondial, invitațiile de nunta au devenit din ce în ce mai populare, fiind și mult mai accesibile din punct de vedere al prețului, grație evoluției tehnologiei în domeniul tipografiei și imprimarii. Ele erau trimise membrilor de familie și prietenilor dragi, fiind redactate cu mesaje elegante, în tonuri sobre.

 

În prezent exista o varietate de modele și opțiuni în ceea ce privește invitația de nunta. Puteți opta pentru variante clasice, gen felicitare, cu imprimeu floral sau de dantela; puteți alege o varianta dulce unde invitația este printata pe o cutie de ciocolata; sau pentru a fi originali, alegeți invitații cu un design asemanator biletelor de tren sau avion, sau invitații transmise în sticla!

 

Cele mai frumoase modele le vei gasi pe Ghidul Nunții, la prețuri excelente! Alegeți invitația de nunta care vi se potrivește!

 
(TVA inclus)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.